Καλή σχολική χρονιά

Μέτρα προστασίας/Τρόπος λειτουργίας

17/9/2021                                                                                                  

Αγαπητοί γονείς,
Σας ευχόμαστε υγεία και δύναμη στις οικογένειες σας- καλή σχολική χρονιά.

Θέτουμε εις γνώσιν σας τα ακόλουθα:

Έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και ασφαλείας για την πρόληψη της διάδοσης του κορονοϊού SARS-COV 2 πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες και κατευθύνσεις -του ΕΟΔΥ, της Εθνικής Προστασίας Δημόσιας Υγείας και τις Αποφάσεις των Αρμοδίων Φορέων και σύμφωνα με το ΦΕΚ (Τεύχος ΄Β 4187-10.09. 2021).


 Έχουμε λάβει όλα τα οργανωτικά μέτρα (τήρηση της απαίτησης ‘απόστασης’ μεταξύ των μαθητών, αποφυγή συνωστισμού με τη διαφορετική ώρα προσέλευσης –αποχώρησης των, ρύθμιση της πρόσβασης σε κοινόχρηστους χώρους, ενημέρωση του διδάσκοντος και διοικητικού προσωπικού, χρήση των απαραίτητων μέτρων ατομικής προστασίας και υγιεινής τα οποία και διαθέτουμε, συνεχή καθαριότητα. Ενισχύσαμε ακόμα περισσότερο τον επαρκή αερισμό των χώρων, συντηρήσαμε και πάλι τα συστήματα κλιματισμού, δημιουργήσαμε νέες μεγαλύτερες αίθουσες διδασκαλίας.

  Έγινε νέα απολύμανση σε όλους τους χώρους των κτιρίων μας. Έχουμε συσκευές θερμομέτρησης για τον κάθε εισερχόμενο στους χώρους.
Ευχαριστούμε τους γονείς για τη πρότερη συνεργασία και τη σχετική σύμφωνη γνώμη τους.

 Μελετήσαμε τις σχετικές οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου προς τις Εκπαιδευτικές Μονάδες για τη διαχείριση τυχόν ύποπτου κρούσματος από λοίμωξη από τον νέο κορονοϊό SARS-COV-2 (COVID19). Τέλος, συμπληρώσαμε και τηρούμε το έντυπο αυτοαξιολόγησης των κέντρων μας , αναφορικά με τη λήψη μέτρων πρόληψης της διάδοσης του κορονοϊού.

Παράλληλα θα σας παρακαλούσαμε οι μαθητές μας να λαμβάνουν και από την πλευρά τους απαραίτητα μέτρα που είναι απλά αλλά και σημαντικά.

  • Να επιδεικνύουν κατά την είσοδό τους στο χώρο του κέντρου τη δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού test (self-test) όπως και στο ελληνικό σχολείο.
    • Να απολυμαίνουν τα χέρια τους κατά την είσοδο στο χώρο του κέντρου διδασκαλίας, αλλά και κατά την αναχώρηση τους. Απολυμαντικά είναι τοποθετημένα σε βάσεις στις εισόδους του κάθε κέντρου.
    • Να έχουν τα προσωπικά τους αντικείμενα αποκλειστικά για δική τους χρήση (γραφική ύλη) καθώς και ατομικά σκεύη για νερό.
    • Σύμφωνα με τις εντολές και οδηγίες των αρμοδίων φορέων να φορούν την απαραίτητη μάσκα προστασίας
    • Να τηρούν τις σχετικές αποστάσεις μεταξύ τους.
    • Να προσέρχονται στα μαθήματα σύμφωνα με το πρόγραμμα μαθημάτων.
  •  Σε περίπτωση κρούσματος  covid- 19 σας παρακαλούμε να επικοινωνείτε με τον κ. Παπαδαντωνάκη Χρήστο - υπεύθυνο διαχείρισης COVID-19 στις σχολικές μας μονάδες

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

2104411590 -Κέντρο Χρυσοστόμου Σμύρνης

2104412980- Κέντρο Ελευθερίας

2104411059 -Κέντρο Ηπείρου

ή στα email: papadantonakischristos@gmail.com/ info@papadantonakis.gr

 Επίσης σε όλα τα κέντρα μας θα βρείτε ανηρτημένα σχέδιο εκκένωσης κτιρίου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης (π.χ σεισμός)

Παράλληλα είμαστε έτοιμοι άμεσα να προσφέρουμε και εξ αποστάσεως εκπαίδευση εάν παραστεί ανάγκη καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς- για κάθε μαθητή για να συνεχίσει απρόσκοπτα την μαθησιακή του πρόοδο.

Θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι οι κάμερες κατά τη διάρκεια τυχόν διαδικτυακών μαθημάτων  χρειάζεται να είναι ανοικτές για να υπάρχει η μέγιστη εκπαιδευτική αλληλεπίδραση  εκπαιδευτικού-μαθητή.

Και πάλι ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη και συνεργασία.
Ευχόμαστε υγεία-πρόοδο στα παιδιά μας – καλή σχολική χρονιά!

 

Με εκτίμηση,

Ελπίδα & Χρήστος Παπαδαντωνάκης

Γ.Ε.Μ.Η: 054862309000
© Copyright 2018-2024 "Παπαδαντωνάκη Κέντρα Ξένων Γλωσσών"
All Rights Reserved. Powered by